IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наследникът на Госн в Renault става ясен през февруари

Основните претенденти за шеф на компанията са трима

17:31 | 22.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Карлос Госн, директор на Renault-Nissan. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Карлос Госн, директор на Renault-Nissan. Снимка: Ройтерс

Френският автомобилопроизводител Renault ще обяви през февруари името на човека, който ще наследи сегашния шеф на компанията Карлос Госн. Това съобщава изданието Les Echos, което се позовава на свои източници.

Според информацията наследникът на Госн ще бъде обявен на 16 февруари, а акционерите в компанията ще одобрят (или съответно отхвърлят) кандидатурата на своето годишно събрание през юни. Промяната няма да попречи на Госн да остане начело на на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

Той е главен изпълнителен директор на Renault от 2005 г. и договорът му изтича през май догодина. Роденият в Бразилия мениджър започна своята кариера в компанията през 1996 г., а три години след това застана начело на Nissan, който беше през фалит и бе купен от французите.

Благодарение на мерките, взети от Госн, Nissan беше спасен и в момента той е председател на Борда на директорите на тази компания. Топмениджърът заема същия пост в Renault и Mitsubishi, като ще остане на него и след изтичането на договора му като изпълнителен директор.

Кои са основните претенденти за позицията вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още