IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen изтегля 410 хил. автомобила заради проблем с коланите

Изтеглянето беше обявено в края на седмица, изпълнена с лоши новини за компанията

23:00 | 11.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилостроител Volkswagen съобщи днес, че изтегля 410 хил. автомобила заради проблем с предпазните колани на задната седалка, като междувременно посъветва клиентите си да не използват средното място, предаде Франс прес. 

При някои случаи, като рязка смяна на пътната лента с петима пътници в колата, катарамите на колана могат да се застъпят и коланът на лявата задна седалка може да се откачи сам, обяснява групата в комюнике.

За отстраняването на проблема е необходима намеса на специалист. 

Според германската агенция ДПА проблемът засяга 219 хил. автомобила VW Polo последно поколение, както и 191 хил. коли от испанската марка Seat, серии Ibiza и Arona.

Групата, обединяваща 12 марки, която е най-големият автомобилостроител в света, ще се свърже скоро със засегнатите клиенти. Дотогава, с изключение на този проблем, автомобилите могат да се движат напълно безопасно, се казва в съобщението. 

Изтеглянето беше обявено в края на седмица, изпълнена с лоши новини за Volkswagen, отбелязва АФП. Във вторник Audi обяви, че спира да доставя на клиентите си някои коли от модела А6/А7 поради открити нови нередности с дизеловите двигатели. 

Също във вторник германските медии съобщиха, че новият ръководител на VW Херберт Дис е сътрудничил на американското правосъдие при разследването на скандала с манипулираните дизелови двигатели, в замяна на което си е издействал лични гаранции.

В сряда германското правителство одобри закон, позволяващ колективни съдебни искове на потребители срещу компании, което може да доведе до такива жалби срещу VW в рамките на скандала „Дизелгейт“.

През 2015 г. Volkswagen бе уличен, че манипулира данните от тестовете за дизеловите емисии на автомобилите си в САЩ и плати над 20 милиарда евро глоби и извънсъдебни споразумения.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още