Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Наемателите в Манхатън подписват по-дългосрочни договори в търсене на отстъпки

Новоподписаните договори в квартала са достигнали рекорд през май

Наемателите в Манхатън подписват по-дългосрочни договори в търсене на отстъпки

Снимка: Bloomberg LP

Наемателите се завръщат в Манхатън и планират да останат за по-дълго време, пише Bloomberg.

През май броят на новите наемни договори е скочил над четири пъти на годишна база до 9491, сочи доклад на компанията за оценка на имоти Miller Samuel и на агенцията за недвижими имоти Douglas Elliman Real Estate. Това е най-големият брой новоподписани договори за един месец от началото на воденето на статистика през 2008 г.

Близо 60% от хората, които са се ангажирали с наемен договор в Манхатън миналия месец, са избрали двегодишно споразумение – знак, че потребителите правят по-дългосрочни планове да останат в града, като се възползват, когато могат, от днешните отстъпки от наемите и периодите без наем, обявявани от собствениците. Делът на подписаните двегодишни договори през май е най-големият от началото на воденето на статистика през януари 2019 г.

„Наемателите гледат пазара и си казват: Хей, цените няма да намаляват безкрайно“, казва Джонатан Милър, президент на Miller Samuel.

Още по темата
На фона на намаляващите случаи с COVID и обсъждането от работодателите на завръщане на служителите в офиса жителите на Ню Йорк, които живеят на разстояние от града, се възползват от все още слабия наемен пазар, за да обмислят завръщането си.

Собственици на имоти в Манхатън, които искат да запълнят празни жилища, са предложили отстъпки като месеци без наем за 41% от сделките, подписани миналия месец, съобщават компаниите. Наемите са намалели с 11% спрямо май миналата година и достигат средно 3037 долара на месец.

Същото важи и за Бруклин, където подписаните договори за наем също са отбелязали рекорд през май. Новите договори са скочили над три пъти спрямо миналата година до 2506, съобщават компаниите. Средният наем в квартала е намалял с 9,5% до 2644 долара.

В северозападната част на Куинс, включваща и близките квартали Лонг Айлънд Сити и Астория, миналия месец са подписани 510 нови наемни договора спрямо 149 през същия период година по-рано.

„Хората се готвят за завръщане на децата им в училище, за връщане на работа, за бягство от домовете на родителите си. Тече процес по връщане към нормалния живот и това е част от него“, коментира Милър.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Как смущенията във веригите на доставки на стоки влияят на строителството