IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олимпийските игри ще донесат около 2 млн. долара на местните жители от наеми

Провинцията Гангуон се очаква да посрещне в частни домове повече от 9 хил. души за игрите

16:04 | 14.02.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Жителите на южнокорейската провинция Гангуон се готвят да спечелят повече от 2 млн. долара от отдаване на жилища под наем на посетители, съобщава CNBC, като се позовава на изчисления на Airbnb.

Очаква се провинцията да посрещне повече от 9 хил. души в имоти, обявени за отдаване под наем в платформата, посочват от пресслужбата на компанията. Публикуваните имоти са около 4 хил. 

Средно посетителите резервират настаняване за три нощувки и плащат по около 170 долара на вечер, твърди Airbnb. Най-скъпият имот, обявен на платформата, е за над 400 щатски долара на вечер.

Средният доход на местните жители от отдаването на жилища под наем се очаква да бъде около 260 долара. Така общо се очакват приходи за 2,1 млн. долара, изчислява компанията.

Зимните Олимпийски игри приключват на 25 февруари, като повечето от събитията се провеждат в Пьонгчанг, окръг в провинция Гангуон.

Според Airbnb много от пътуващите пристигат от други части на Южна Корея, както и от САЩ, Китай, Канада и Япония.

По време на големи спортни събития настаняването обикновено е трудно заради прииждащите посетители и хотелите вдигат цените. Разпространението на отдаване на частни жилища под наем обаче разширява възможностите за престой.

Данни от сайта за резервации Booking.com показват, че към 14 февруари цените на хотелите в региона варират от 30 долара до над 700 долара за нощувка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още