IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците ще изядат рекордно количество месо през 2018 г.

Очаква се да нарасне и местното производство, което за първи път ще премине прага от 100 млрд. паунда

15:51 | 02.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През настоящата година американците ще консумират повече месо от когато и да е било досега. Това показват данни на щатското Министерство на земеделието. Според тях всеки жител на страната ще изяде средно по 100,8 килограма (222,2 паунда) червено и пилешко месо през предстоящите 12 месеца.

Ако предположенията се осъществят, това ще подобри рекорда за консумация, поставен през 2004 г., посочва Bloomberg.

В същото време ще нарасне и местното производство, което се очаква за първи път да премине прага от 100 млрд. паунда, стимулирано от евтиното фуражно зърно.

Освен при месото, ръст през годината се очаква и при други животински продукти. Консумацията на яйца също се предвижда да достигне до най-високите си стойности досега. Нараства търсенето и на млечни продукти като сирене и масло.

Много американци все повече се отказват от консумацията на въглехидрати за сметка на протеините. Това обаче невинаги е по-здравословният избор, особено като се има предвид голямото количество месо, яйца и млечни продукти, които се консумират. Докато правителството препоръчва приемът на протеини при възрастните да е между 5 и 6,5 унции (142-184 гр) дневно, от земеделското министерство предвиждат средно човек да приема почти 10 унции (283 гр) месо на ден през 2018 г.

Това представлява значителна промяна на тенденциите в сравнение с периода 2007-2014 г., когато консумацията на глава от населението отбеляза спад с 9%, което значително увеличи цените на суровините заедно с нарасналото търсене на царевичен етанол и засушаването.

И макар в момента цените на добитъка и свинете да са значително по-ниски от тези през 2014 г., не е изключено да се увеличат в идните месеци. Износът на американско месо се увеличи с подобряването на световната икономика, изпреварвайки търсенето у дома.

Заместителите на месо също привлякоха вниманието на потребителите през последните години, най-вече заради негативните последствия, които употребата на местни продукти може да има върху здравето, животните и околната среда. Според данни на американската CoBank сред основните тенденции в храненето ще са протеините от растения, насекоми или култивираното месо, въпреки че те не се очаква все още да окажат значителен ефект върху продажбите на животински продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още