IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси записаха слаби ръстове

General Electric се оказа най-зле представилата се компания в S&P 500

23:21 | 13.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските индекси се търгуваха с леки ръстове в понеделник, но спадът на цената на книжата на General Electric съвпадна с притесненията за данъчната реформа и попречи на по-големите ръстове на основните индекси, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 31 пункта, а Boeing се оказа сред онези, които допринесоха най-много за това.

S&P 500 нарасна с едва 0,14%, а книжата на производителя на играчки Mattel записаха скок от 20% след новината, че Hasbro е предложила оферта за придобиване. Желанието на Hasbro е поредната новина, част от вълната от потенциални сделки напоследък.

Миналата седмица стана ясно, че 21st Century Fox води преговори за продажбата на по-голямата част от компанията на Disney.

Освен това днес Qualcomm официално обяви, че отхвърля сделката за придобиване от Broadcom за 105 млрд. долара.

General Electric се оказа най-зле представящата се в S&P 500. Книжата ѝ понижиха стойността си със 7,2% , след като компанията обяви по-слаба от очакваното прогноза за 2018 г. Освен това разкри, че намалява дивидента си за втори път от Голямата депресия насам. Компанията разкри, че ще фокусира бизнеса си върху енергетиката, здравеопазването и авиацията.

Пазарните настроения бяха на ръба, тъй като инвеститорите се колебаят относно плановете на американското правителство относно данъчната реформа.

Нямаше ключови икономически данни от днес, но инвеститорите очакват данните за инфлацията, които ще излязат по-късно през седмицата.

Същевременно продължи излизането на отчети. Tyson Foods и JD.com отчетоха резултатите си преди началото на борсовата сесия. Switch ще обяви своите след края ѝ. Други търговци на дребно, като Home Dopot, Lowe’s и Wal-Mart ще обявят отчетите си през седмицата.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още