IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones губи позиции за пета поредна сесия*

Според анализатор шансът за голяма сделка след разговорите между САЩ и Китай в Пекин е почти нулев

17:52 | 03.05.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street отвориха сесията с понижения, след като инвеститорите загърбиха сезона на отчетите, докато отново се надигнаха тревогите около търговските и геополитическите въпроси, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones губи 166,60 пункта от стойността си, или 0,70%, до 23758,38 пункта. В рамките на индекса най-зле се представя Caterpillar, чиито акции поевтиняват с 2,19%. Книжата на American Express и General Electric отчитат понижения в цените си съответно от 1,32% и 0,95%. 

Индексът на сините чипове е напът да излезе на загуба за пета поредна сесия на търговия. 

Широкият показател S&P 500 се придвижва на червена територия с 0,69% до 2617,59 пункта. Понижението при технологичния индекс Nasdaq е с 0,18% до 7088,40 пункта.

Акциите на Tesla поевтиняват с близо 6% малко след началото на сесията, след като компанията обяви тримесечните си резултати, а главният изпълнителен директор Илoн Мъск отказа да отговаря на въпроси, свързани с печалбата и производството на Model 3.

Междувременно и Church & Dwight, Blue Apron и Express Scripts отчетоха резултати над очакванията на Wall Street.

Във фокуса на пазарите е срещата между щатската делегация и китайските им колеги в четвъртък и петък в Пекин. Министърът на финансите Стивън Манучин, министърът на търговията Уилбър Рос и търговският представител Робърт Лайтизър са сред официалните представители на САЩ, участващи в срещата.

Малко преди началото на разговорите настроението между двете най-големи икономики в света се влоши след появилата се информация, че администрацията на САЩ обмисля предприемането на конкретни действия, за да ограничи продажбите на телекомуникационно оборудване от страна на китайски фирми.
 
“Общото настроение около разговорите се очаква да бъде нестабилно, като шансът за голяма сделка е почти нулев, но така или иначе пазарът не желае деескалация на търговското напрежение”, коментира Том Есей, основател на The Sevens Report.

Междувременно министърът на външните работи на Иран Джавад Зариф заяви, че няма да предоговаря ядреното споразумение, което е сключено със САЩ през 2015 г. От неговите думи става ясно още, че Иран не смята за правилно да предоговаря нещо, което е било договорено преди години и е било изпълнено.

Днес има и любоитни макроикономически новини. Така например се оказа, че броят на американците, подали молби за обезщетения при безработица, се е повишил леко през миналата седмица, но е останал на исторически ниско ниво. Новоподадените молби за обезщетения при безработица в САЩ са се увеличили с 2 000 до сезонно изгладени 211 000 през седмицата, приключваща на 28 април.

Други данни показаха, че рекордният износ е свил търговския дефицит на САЩ до 49 млрд. долара през март, което е първият спад на показателя от седем месеца насам. Търговският дефицит е намалял спрямо нивото от 57,7 млрд. долара през февруари и мартенската стойност е най-ниската от септември миналата година, съобщи министерството на търговията.

*Информацията е актуална към 17:04 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още