Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

JPMorgan зададе тон на сезона на отчетите с по-добри от очакванията резултати

Ранообразният бизнес микс на банката ѝ е помогнал да преодолее колебанията в бизнеса с търговия с акции и облигации

JPMorgan зададе тон на сезона на отчетите с по-добри от очакванията резултати

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата американска банка по активи JPMorgan Chase & Co отчете по-висока от очакваното печалба за тримесечието в петък, след като печалбата от по-високи лихвени проценти и ръстът на кредитирането са помогнали на банката да компенсира слабите приходи от търговия с облигации, съобщава Ройтерс.

Банката, чиито резултати често се смятат за барометър на икономиката, е спечелила от данъчната реформа и силната икономика, които доведоха до по-високи лихвени проценти и поддържаха лошите кредити под контрол. 

Средно основните заеми са се увеличили с 6% през третото тримесечие, макар че по-високите лихвени проценти са ограничили кредитирането в сфери като ипотечни заеми. 

Още по темата

Приходите от пазарни и инвеститорски услуги, които включват приходите от търговия с облигации и акции, са се увеличили само с 1%, тъй като финансовите пазари бяха ударени от ексалиращата търговска война между Пекин и Вашингтон и опасенията за забавяне на глобалния растеж.

„САЩ и глобалната икономика продължават да показват сила въпреки нарастващите икономически и геополитически несигурности, които в един момент в бъдеще може да имат отрицателни ефекти върху икономиката“, заяви главният изпълнителен директор Джейми Даймън.

Общите приходи на JPMorgan са нараснали с 5,2% до 27,82 млрд. долара, тъй като разнообразният бизнес микс на банката ѝ е помогнал да преодолее колебанията в бизнеса с търговия. Всички четири основни подразделения бележат ръст на приходите.

Нетната печалба на банката се е увеличила до 8,38 млрд. долара, или 2,34 долара на акция, от 6,73 млрд. долара, или 1,76 долара на акция преди година. Анализаторите очакваха печалба от 2,25 долара на акция, сочат данни на Refinitiv.

Нетните приходи от лихви са се повишили с 7% до 14,1 млрд. долара, след като Федералният резерв вдигна основните лихвени проценти четири пъти от третото тримесечие на миналата година до 2,25%.

По-малките конкуренти Citigroup Iи Wells Fargo също ще представят тримесечните си резултати днес.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
1
 
1
преди 1 година
Щом банките печелят добре това значи че американската и световната икономка са далеч от криза

Още от САЩ
Чернокожа, жена, нападателна - защо точно Камала Харис?