IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 записа първата си тридневна серия от понижения от август

Подемът в технологичния сектор не успя да подкрепи по-широкия пазар

23:51 | 05.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните американски борсови индекси се понижиха във вторник въпреки подем при цените на книжата на технологичните компании, който не успя да подкрепи пазара, предаде CNBC.

Широкият индекс S&P 500 се понижи с 0,4% до 2 629,57 пункта, като сред по-слабите сектори от състава му бяха телекомуникационният, индустриалният и комуналният. Така индексът записа първата си тридневна серия от понижения от август насам.

Секторът на информационните технологии отбеляза повишение от 0,2% и беше единственият сектор на зелено. Акциите на Facebook, Netflix и компанията майка на Google Alphabet поскъпнаха.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се понижи с 109,41 пункта до 24 180,64 пункта.

Технологичният Nasdaq composite заличи по-ранните повишения, като отстъпи с 0,2 на сто до 6 762,21 пункта. Индексът също записа тридневна серия от понижения.

Технологичният сектор, който досега се представя най-успешно от началото на годината, напоследък понася загуби, след като през миналата година отстъпи с около 4 на сто.

На корпоративния фронт цената на акциите на Snap се изстреля рязко нагоре с 10,1%, след като от инвестиционната банка Barclays обявиха, че социалната медия може да достигне "повратна точка" през 2018 г.

Книжата на McDonald's поскъпнаха с 1,4%, след като инвестиционната банка Jefferies повиши оценката си за тях и вече препоръчва покупка.

Акциите на Disney пък поевтиняха с близо 3%, след като CNBC съобщи, че компанията е близо до придобиването на ключови активи на 21st Century Fox.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още