IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп с нов ход за ограничаване на имиграцията в САЩ

Обществени помощи ще намалят шанса на потенциалните имиграти

22:16 | 08.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Администрацията на Тръмп обмисля да затрудни чужденците, живеещи в САЩ, да получат постоянно пребиваване, ако са получили определени обществени ползи като например хранителна помощ - ход, който би могъл рязко да ограничи законната имиграция, предаде Ройтерс.

Предложените нови правила ще позволят на имиграционните служители да проучат възможностите на потенциалните имигранти за някои обществени ползи, финансирани от данъкоплатците, за да определят дали те биха могли да се превърнат в обществена тежест.

Например американски служители могат да проверят дали кандидатът е записал дете в правителствени предучилищни програми или е получил субсидии за комунални услуги или премии за здравно осигуряване.

Проектоправилата са рязко отклонение от досегашните, които са в сила от почти две десетилетия, и конкретно забраняват на органите да разглеждат непарични обезщетения при вземането на решение дали даден човек е допуснат до имиграция в САЩ или престой в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още