IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street остава притиснат от технологичния сектор

Слухове, че американският президент Доналд Тръмп иска да преследва Amazon, потопиха акциите на компанията

23:24 | 28.03.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Щатските акции редуваха на няколко пъти възходящата и низходящата посока в изключително волатилна сесия в сряда под натиска на мрачните настроения в технологичния сектор, обобщава CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq се понижи с 0,85% до 6949,23 пункта, след като за кратко се беше оцветил в зелено. Широкият показател S&P 500 отчете спад с 0,17% до 2608,09 пункта, след като също на няколко пъти смени поската си на движение.

Бенчмаркът Dow Jones е на червено с 0,04%, достигайки ниво от 23848,42 пункта.

Акциите на Amazon поевтиняха с 4,38%, след като електронното издание Axios съобщи, че американският президент Доналд Тръмп иска да преследва технологичния гигант.

Apple отчете понижение в цената на книжата си с 1,10%, след като анализаторите на Goldman Sachs прогнозираха свиване на продажбите на iPhone през март. Те също така намалиха ценовата си цел за акциите на дружеството от 161 долара на 159 долара за брой.

Акциите на Facebook поскъпнаха с 0,53%%, след като компанията заяви, че дава на потребителите по-голям контрол над поверителността, като улеснява управлението на данните чрез редизайн на менюто за настройки, съобщи Ройтерс.

Социалната мрежа е загубила повече от 100 млрд. долара от пазарната си стойност от 16 март, когато за първи път призна, че данните за потребителите са били неправилно събрани от консултантска фирма.

Очаква се изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг да свидетелства пред Конгреса по казуса Cambridge Analytica.

Книжата на Tesla поевтиняха със 7,67%, след като американското правителство заяви, че ще разследва фаталния инцидент с Model X в Калифорния.

Технологичният сектор отчете понижение от 3,5% във втоник, отбелязвайки най-големия си спад в рамките на един ден от 8 февруари насам, след като стана ясно, че Nvidia отлага тестовете на автономните си коли.

Инвеститорите следят внимателно и дали ще има търговска война между САЩ и Китай, след като миналия четвъртък американският президент Доналд Тръмп подписа разпореждане за обмитяване на китайски стоки на стойност до 60 млрд. долара. Търговският конфликт между Китай и САЩ ескалира, след като властите в Пекин пък обявиха първите си ответни мерки срещу новите налози върху вноса на метали.

Очаква се Китай скоро да обяви списък с ответни тарифи за износа на САЩ, съобщи в сряда държавният вестник в азиатската страна "Global Times".

Междувременно стана ясно, че данните за икономическия растеж на САЩ за четвъртото тримесечие на 2017 г. са ревизирани във възходяща посока до 2,9%, като най-силното повишение на потребителските разходи от три години насам частично е компенсирало негативния ефект от увеличаването на вноса.

Във вечерните часове еврото поевтиня спрямо долара с 0,79% до 1,23 долара.

На стоковите пазари фючърсите върху американския суров петрол отчетоха понижение в цената си с 0,9% до 64,66 долара за барел. Котировките на златото и среброто са с по над 1% надолу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още