IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street продължава да покорява нови върхове*

Общата печалба на компаниите от S&P 500 се очаква да нарасне с 11,8% през четвъртото тримесечие

17:50 | 09.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси на Wall Street отвориха сесията във вторник, достигайки нови върхове. Инвеститорите продължават да поддържат възходящия тренд заради добрите икономически данни и очакванията за силни тримесечни отчети.

Основният индекс на сините чипове на борсата в Ню Йорк Dow Jones се повиши с 0,21% до 25 335,43 пункта, като най-добре се представят секторите финанси и здравеопазване. Широкият показател S&P 500 се придвижи на положителна територия с 0,05% до 2 749 пункта. Технологичният Nasdaq е волатилен малко след началото на търговията. Акциите на инвестиционните банки JPMorgan и Bank of America поскъпнаха с повече от 0,8%, а на Goldman Sachs - с 1%.

„Резултатите на компаниите за четвъртото тримесечие ще бъдат добри, но е важно да получим информация и как ще им се отрази намаляването на данъците, като няма причина ефектът да не е само положителен“, коментира пред CNBC Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors. Според главния стратег на BTIG обаче S&P 500 показва признаци на задъхване след големия ръст от миналата седмица.

Очаква се общата печалба на компаниите от S&P 500 да нарасне с 11,8% през четвъртото тримесечие, в сравнение с ръст от 8% година по-рано, според Thomson Reuters.

В началото на търговията във вторник акциите на GoPro поевтиняха с 6,7%, след като производителят на екшън камери обяви, че излиза от бизнеса с дронове заради „враждебни“ регулации в САЩ и Европа. Компанията предупреди още, че очаква разочароващи резултати в края на годината и съкращения.

*Информацията е актуална към 17:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още