IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записва спадове на фона за опасения за търговска война с Китай

Доналд Тръмп се готви да намали дефицита в търговията с Китай чрез мита, съобщават медии отвъд Океана

22:20 | 14.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси на Wall Street затвориха със спадове сесията в сряда. Инвеститорите се опасяват от задълбочаване на споровете и търговска война с Китай, пише CNBC. Пазарите отвъд Океана записват трета поредна сесия със загуби.

Dow Jones отвори търговията с ръст от около 100 пункта, но последва спад от 338 пункта. Все пак индексът успя да навакса малка част от загубите и потъна с 245 пункта, или 1%, до ниво от 24 758,12 пункта, като фокусът беше насочен към Boeing.

Акциите на производителя на самолети поевтиняха с 2,5% до 330,26 долара за брой. Причината за този спад е новината, че американският президент Доналд Тръмп готви увеличение на мита за редица китайски стоки. Той анонсира, че Белият дом ще опита да намали дефицита в търговията с Китай, който достига 100 млрд. долара, чрез митническа политика.

Инвеститорите се опасяват, че реакцията на Пекин може да бъде прекратяване на заявките към Boeing.

S&P 500 загуби 0,57% от стойността си и затвори търговията на ниво от 2 749,4 пункта. Спадът за Nasdaq е от 0,19% до 7 496,81 пункта.

Цената на петрола записа слаб ръст на фона на растящите резерви от петрол в САЩ, но и на спад на резервите от бензини, пише Market Watch. Щатската Администрация за енергийна информация съобщи за ръст на резервите от петрол с 5 млн. барела в седмицата, приключила на 9 март. Това увеличение е двойно по-голямо от прогнозите на анализаторите.

Лекият суров петрол поскъпна с 0,4% до 60,96 долара за барел. Европейският Brent записа повишение също от 0,4% до 64,89 долара за барел.

Цената на златото се понижи минимално с 0,1% до 1 325,60 долара за тройунция. Пазарите днес отбелязват своеобразен юбилей за ценния метал - на днешния ден за първи път цената на златото прескочи нивото от 1000 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още