IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn също обръща поглед към видео рекламата

Видеото в професионалната социална мрежа ще стартира без звук, а продължителността му ще бъде между 3 секунди и 30 минути

21:16 | 03.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео рекламата беше обявена от много от онлайн специалистите като „Тренд на 2018“. Към тях се присъединява и професионалната мрежа социална мрежа LinkedIn, която има над 540 милиона потребители.

От компанията обясняват, че от 27 март всички страници на компании могат да публикуват органични постове с видео, а от 6 април всички рекламодатели в мрежата ще могат да използват и видео в своята реклама.

Видеото ще бъде достъпно във всички основни рекламни формати на социалната мрежа и типове кампании. Независимо дали целта на кампанията е „посещения на сайта“, „конверсии“ или “познатост на марката“, промотираното видео може да е част от нея. Също така, видео може да бъде и спонсорираното съдържание в основата на „lead generation” кампаниите. Въвежда се и нов вид цел на кампания в LinkedIn – „video views”.

Специалистите с опит в мрежата ще оценят като новост и самият факт, че целите на кампанията (както е в другите основни рекламни мрежи) вече ще са задължителен елемент от дефинирането й.

Видеото в LinkedIn ще стартира без звук. В случай, че се излъчва на десктоп и продължителността му е по-малка от 20 секунди, видеото автоматично ще започва отначало (loop). В отчетността обаче ще се брои за изгледано само веднъж. За видяно видео метриките ще отчитат 2-секундно стартирало видео, когато най-малко 50% от рекламата е във видимата част на браузера.

Продължителноста на видеото може да бъде от 3 секунди до 30 минути, като рекламният формат към момента допуска само видео с хоризонтално разположение.

Интересно е да се отбележи, че в резултат на рекламата видеото може да се появи вирално в препоръчаното съдържание на екрана на потребител, ако негов контакт (или последван инфлуенсър) го е харесал, споделил или коментирал. В такъв случай то ще се визуализира като органично видео и няма да бъде заплащано от рекламодателя.

От Httpool Bulgaria, ексклузивният партньор на LinkedIn за реклама в България (и десетки експортни пазари), уточняват, че всъщност функционалността се въвежда поетапно от преди няколко дни и към 3 април вече 50% от всички рекламни профили в света вече имат достъп до рекламния продукт „спонсориран видео пост“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още