IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мосад“ набира агенти през Facebook

Израелската разузнавателна агенция се опитва да стигне по този начин до по-широк кръг от хора за своите свободни позиции

16:07 | 22.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Израелската разузнавателна агенция „Мосад“ се обърна към Facebook за помощ в намирането на нови кадри. Въпреки че вече има свой сайт за кариери, по-рано през този месец службата е създала и специална страница в социалната мрежа. Така тя ще може да стигне до по-широк кръг от хора, намирайки по-лесно най-добрите кандидати за своите свободни позиции, се посочва в изявление, цитирано от Bloomberg.

„Ние търсим качествени хора от широк кръг области, които да попълнят редица впечатляващи и предизвикателни длъжности“, се казва на страницата във Facebook.

Въпреки че не се изброяват конкретни свободни позиции, от агенцията посочват, че служителите ще се занимават с разузнаване, технологии, програмиране, икономика, логистика и други. „Мосад“ отбелязва също така, че има свободни длъжности както за мъже, така и за жени, включително и такива, подходящи за студенти, хора в неравностойно положение или със специални нужди, пише вестник Times of Israel. 

На сайта на „Мосад“ се посочва, че в момента има десетки свободни места, вариращи от електротехник и кожухар до кибер специалист. Агенцията също така търси хора, които да говорят арабски и персийски, дешифровчици, клиничен психолог и счетоводител, чиито задължения ще включват „необичайна работа на терен“, се посочва на сайта.

Агенцията наскоро беше пуснала обява, която рекламира няколко свободни позиции, включително и такава, изискваща оптимизъм, чувство за хумор и спонтанност.

Други методи, които агенцията е използвала в миналото, за да набира хора, включват реклами във вестниците, съдържащи различни гатанки и тестове. Всеки, който иска да се кандидатира за свободната длъжност, трябва първо да отговори на тях. На кампанията са откликнали над 25 000 души, но в крайна сметка само няколко десетки от тях са били наети. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още