IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регистрацията в Messenger вече става само с акаунт във Facebook

Промяната важи само за новите потребители на услугата

14:45 | 27.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Вече не можете да се регистрирате в Messenger, без да имате акаунт във Facebook, пише Engadget.

През 2015 г. социалната мрежа започна да позволява на потенциалните потребители да ползват чат приложението само с телефонните си номера. Сега в секцията Help Center на уебсайта на компанията се посочва категорично, че “трябва да създадете акаунт във Facebook, за да ползвате Messenger”.

Промяната е потвърдена и пред VentureBeat, където се посочва, че “по-голямата част от хората които ползват Messenger, вече влизат през Facebook” и идеята е процесът да бъде опростен.

Говорител на Facebook посочва, че новите правила важат само за онези, които “са нови в Messenger”, а онези, които ползват приложението без акаунт, не е нужно да си правят такъв.

Въпреки това се появиха потребители, посочващи трудности при влизането в чат услугата след промените. Те твърдят, че софтуерът им казва, че профилът им е бил ограничен.

Не е ясно дали промяната ще повлияе по някакъв начин на плана на технологичния гигант да направи част от услугите си съвместими, което би позволило да се изпращат съобщения между Messenger, Instagram и WhatsApp.

Голяма част от потребителите ползват WhatsApp например заради опазването на личните данни и сигурността, с които услугата е свързана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още