IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола се понижават леко в очакване на данните за запасите в САЩ*

Трейдърите вече пренасочват фокуса си върху предстоящата среща на страните от ОПЕК в началото на декември

10:13 | 26.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Цените на петрола отбелязват леки спадове, след като отчетоха ръст в понеделник на фона на коментарите на американски и китайски служители, които запазиха жива надеждата, че двете най-големи икономики в света скоро ще постигнат споразумение за прекратяване на търговската война помежду им, съобщава CNBC.

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 5 цента, или с 0,08%, до ниво от 63,60 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американският лек суров петрол WTI поевтиняват с 10 цента до 57,91 долара за барел.

От китайското министерство на търговията съобщиха, че търговските преговарящи от Пекин и Вашингтон са провели телефонен разговор във вторник сутринта.

Китайския държавен таблоид Global Times съобщи по-рано, че Китай и САЩ "се приближават към постигането на споразумение" за търговска сделка от "първа фаза".

В съобщението на вестника все пак се отбелязва, че Вашингтон и Пекин не са постигнали съгласие относно спецификата или размера на митата върху китайските внос, които ще бъдат отменени. Настояването на Китай за отмяна на митата, наложени от администрацията на Тръмп, остава основна пречка пред преговорите, след като властите в Поднебесната империя заявиха, че ще предприемат силно желаните от Щатите мерки за защита на интелектуалната собственост.

Що се отнася до предлагането на петрол, членовете на Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) ще се срещнат на 5 декември във Виена за разговори с техните съюзници по отношение на споразумението за съкращаване на производството.

По всяка вероятност групата на производителите ще удължи срока на споразумението си до средата на 2020 г., а от J. P. Morgan дори прогнозират разширяване на срока до края на 2020 г.

Анализаторите на Ройтерс очакват запасите от суров петрол в САЩ да са намалели с 300 000 барела през миналата седмица.

Американският петролен институт ще публикува своите данни за петролните запаси през последната седмица в 23:30 ч. българско време във вторник, а седмичният доклад на Администрацията за енергийна информация предстои да излезе 17:30 ч. българско време в сряда.

На стоковите пазари цената на златото бележи спад от 0,08% до ниво от 1455,80 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:39 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още