Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Ericsson отваря нов 5G развоен център във Франция

Компанията ще се фокусира върху разработката на софтуер и решения за сигурност

Ericsson отваря нов 5G развоен център във Франция

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Ericsson обяви, че ще създаде нов център за проучвания и развитие във Франция, където ще работят до 300 души. С това компанията ускорява развитието на 5G мрежата в Европа, съобщава операторът.

Първоначално центърът ще се фокусира върху разработката на 5G софтуер и сигурността, което ще допринесе за глобалната 5G екосистема и ще засили съвместната работа с френските клиенти.

Звеното ще бъде добавено към офисите на Ericsson в Маси, Франция, намиращ се в една от най-големите в Европа зони за развитие на иновации. Това ще даде на компанията достъп до таланти, до представители на индустрията и до възможност за съвместна работа с академичните среди.

Още по темата

"Разпознаваме икономическата и технологичната важност на френския пазар и влиянието на страната в Европа. Богата технологична екосистема и ключовите компетенции във Франция благоприятстват изграждането на 5G чрез силно присъствие в областта на развойната дейност в страната. Тази инициатива ще засили 5G софтуерното портфолио на Ericsson“, коментира Фредрик Йейдлинг, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на мрежовите операции на Ericsson.

В момента Ericsson има 15 хил. инженери в Европа, или 60% от всички нейни служители, които се занимават с развойна дейност.

Компанията разполага с 18 развойни центъра в Европа, включително във Финландия, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Полша, Испания и Швеция.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Nokia пусна ключов софтуерен ъпгрейд за 5G