Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

ComScore проучва варианти за бизнеса си, включително продажба

Компанията е под натиск от почти две години заради счетоводни грешки

ComScore проучва варианти за бизнеса си, включително продажба

Снимка: facebook.com/comscoreinc

ComScore Inc. работи с финансови консултанти, за да проучи възможностите пред бизнеса си, включително потенциалната си продажба, твърди Bloomberg, позовавайки се на запознати с въпроса източници.

Компанията, която следи зрителското поведение онлайн и представянето на холивудски филми в боксофисите, работи съвместно с Goldman Sachs Group Inc., за да достигне до потенциални клиенти, включително компании за изкупуване, твърдят източниците, които са поискали да не бъдат назовани. Все още обаче не е започнал процес на официална продажба и ComScore може да реши да не пристъпи към промени, твърдят още те.

Представители на ComScore и Goldman Sachs са отказали да коментират темата.

ComScore, базирана в Остин, щата Вирджиния, не е провеждала годишна среща на акционерите си от 2015 г. насам заради счетоводна проверка за това как тя е осчетоводявала някои видове приходи. През септември ComScore се съгласи да добави към своя Борд на директорите четирима нови независими директори, като уреди по този начин спор с активиста инвеститор Starboard Value LP. 

Starboard разкри през юли, че държи сериозен дял в компанията и подаде съдебен иск, с който да накара компанията да проведе среща за избор на нови директори.

През този месец ComScore издаде конвертируем дълг за 150 млн. долара към Starboard в замяна на 85 млн. долара в брой и 65 млн. долара под формата на акции.

Акциите на ComScore са подложени на натиск, откакто компанията обяви ревизията на финансовите си резултати през февруари 2016 г., която по-късно разкри недостатъчно публично оповестяване на резултатите. Съоснователят и главният изпълнителен директор Джан Фулгони напуска компанията през ноември, след което последва и напускането на главния оперативен директор през декември. ComScore съобщи, че планира да съкрати около 10% от служителите си, тъй като напуска някои региони и намалява разходите.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
IBM: Здравеопазването изостава с внедряването на новите технологии