IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay предвижда бум от нови онлайн търговци от България

Новите търговци от страната ни са предложили над 92 хил. нови артикули на онлайн купувачите през изминалата 2017 г.

17:10 | 07.02.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Продукт на&nbsp;Crafts and Roses. <em>Снимка: eBay</em></p>

Продукт на Crafts and Roses. Снимка: eBay

Началото на новата година традиционно е период за нови начинания, а това важи в пълна сила и за стартирането на онлайн бизнес, сочи проучване на водещата платформа за онлайн търговия eBay.

Впечатляващо е колко успешни са били миналогодишните български новорегистрирани търговци според данните от направените продажби. Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 хил. лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата. Някои имат оборот от над 1 млн. лева, става ясно от данните на eBay за водещите 10 търговци, регистрирани от България през 2017 г. по обем на оборота.

Най-популярните категории новорегистриран бизнес от България са в областта на електрониката, стоките за дома и градината, авточастите и аксесоарите, модата и стоките с колекционерска стойност.

Тези нови търговци са добавили към вече наличното разнообразие от продукти в eBay над 92 хил. артикула. 

Новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализират презокеански продажби. Сред най-успешните нови търговци на платформата има такива, осъществили продажби в 59 чужди държави.

Най-популярните нови продукти, предлагани от България
Infogram

Интересен факт е, че пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство. 

„eBay отваря неограничени възможности за растеж на малките и средни предприятия по целия свят, особено ориентирани към износа. Благодарение на нашата платформа всеки може да регистрира продукти, напълно безплатно само за няколко минути и да получи незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят. Днес виждаме колко успешни са нашите търговци, чиито обороти растат десетократно в рамките на една година“, казва Иля Кретов, генерален директор на eBay, отговарящ за новите европейски пазари.

Сред добрите български примери е бизнесът на Лилия и Александър Колеви, собственици на фирмата „Crafts and Roses“, специализирана в експортна търговия с продукти от уникалната българска роза Дамасцена. Те започват своя бизнес, за да спечелят допълнителни доходи. Днес това е основната им дейност и те доставят своите продукти до клиенти от целия свят.

Онлайн търговията им позволява не само да определят работното си време в хармония с нуждите на децата им, но и да създадат трайни приятелства с хора по целия свят.  Те са горди, че са сред най-успешните търговци на продукти от маслодайна роза.

„Ключът към успеха е да си в постоянна комуникация с клиентите и да им предлагаш уникални продукти“, казва Лилия Колева.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
MvnJ
преди 6 години
Залъгвате хората като и давате напразни надежди.Ebay не е OLX. Големия пазар означава и голяма конкуренция. В същото време има много рискове и големи отговорности. Поддържането на добър рейтинг е свързан с нуждата от постоянна комуникация и готовност да приемеш загуби за да го запазиш.Не трябва да се забравят и данъците, от които няма как да се избяга ако някой си мисли да го прави.Също данъчни регистрации в съответната държава при регистриране на определен оборот.Fulfillment by Amazon е добър вариант за търговците със стокови наличности.За останалите остава варианта дропшипинг.Шипинг от България е налудничава идея, избийте си го от главите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
ivancholak
преди 6 години
тъз кампания е от години. Преди се плащаше при листване ама имапе и интерес. Сега на лот има 10 гледания на седмица. Да не говоря как се манипулира показването. Абе ебей не си е като преди 10 години, според мен затъва яко. Накрая ще си остане като сайтче за колекционери, за каквото и беше замислено. Много големи избягаха към амазон
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Точно сега има кампания в eBay плащаш само ако продадеш. Промоция с една дума. През останалото време ако сакаш да продаваш и да правиш оборот е чрез абонамент, освен таксите.Рекламно съобщение е статията в Investor.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
ivancholak
преди 6 години
Все едно чета Работническо дело
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още