Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Може ли логистиката да бъде предсказуема и по-евтина

Българският стартъп Transmetrics се опитва да оптимизира логистичния сектор и се подготвя за набиране на до 3 млн. евро

Може ли логистиката да бъде предсказуема и по-евтина

Аспарух Коев, съосновател на Transmetrics. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Представете си една компания, която доставя пратки от електронната търговия. Тя получава пратките от производителя в последния момент, няма време за планиране на капацитети, планира предварително брой камиони за движение и в последния момент разбира колко точно камиона ще са ѝ нужни.

Когато преди 5 години трима български предприемачи се сблъскват с това и разбират, че и логистичният сектор, както много други, има нужда от модернизация и оптимизация, която само технологиите могат да предоставят, те стартират разработването на специализиран софтуер. Неговата изначална функция е логична – да намали разходите на карго превозвачите на един пазар, който се оценява на около 50 млрд. долара годишно. Така се ражда Transmetrics, а Аспарух Коев, съосновател на компанията, разказва в интервюто за UpDate какъв е предметът на дейност на компанията и как тя помага на логистичните дружества.

По думите му се използват множество техники в областта на машинното обучение, откриването на модели на поведение на данните и др. 

Едно от най-големите предизвикателства пред екипа е било намирането на началното финансиране за идеята. Според Коев твърде често една идея "умира", когато основателите се откажат от нея или се стигне до т.нар. неопределими обстоятелства – свършат парите, ключови хора си тръгнат или др. 

Към момента общата инвестиция в компанията възлиза на 2 млн. евро, а почти пет години след основаването си стартъпът се готви за нов рунд на финансиране (Series A), като целта е да се наберат 2-3 млн. евро.

Кои са основните клиенти, какви са най-важните характеристики на данните и как Коев си представя своята Transmetrics след няколко години вижте във видео материала! 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 1445   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 година
Съжалявам, но това представяне само обърква ....
Хората се стремят да направят нещо, но не им стигат парите. Все пак са похарчили голяма сума и какво? Не се разбира. Ако искама да им помогна, този материал по-скоро ще ме откаже...

Още от Web
McAfee се връща към публичните пазари?