IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От ЕС искат заплахата за разделянето на Google да остане

Доминантното положение на американската компания продължава да тревожи регулаторите в блока

13:19 | 26.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският съюз има „сериозни подозрения“ за доминацията на интернет гиганта Google и не изключва разделянето му, сочи предупреждение от антитръстовия орган на ЕС, предава Ройтерс, позовавайки се на британското издание Telegraph.

Европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер смята, че заплахата от разделянето на Google на по-малки компании трябва да остане отворена, пише вестникът.

В момента Google е изправена пред новите правила на ЕС за търговските практики с по-малки компании, които използват нейни услуги.

В края на миналата година Вестагер коментира, че в бъдеще вероятно ще има повече разследвания на Google, след като Европейската комисия наложи рекордна глоба от 2,4 млрд. евро на най-популярната интернет търсачка в света и заяви, че фирмата трябва да спре да облагодетелства собствената си услуга за пазаруване.

Европейската комисия е в процес на създаване на нова регулация, която е насочена към сайтовете за електронна търговия, магазините за приложения и търсачките, така че те да бъдат по-прозрачни и да се знае как подреждат резултатите от търсенето, както и защо премахват някои услуги.

От офиса на Вестагер не са открити веднага за коментар според Telegraph. 

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
fri
преди 6 години
хаха Това е част от "план2" срещу митата на Тръмп (и то най-силното нещо, с което могат да заплашват)Типично по "демократски" начин с измислени доводи и правене на спънки.Ще видим до какво ще доведе :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още