IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube не откри руска намеса в Brexit

Същевременно отношенията между Великобритания и Русия остават обтегнати

18:03 | 08.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

YouTube не е открила никакви доказателства за руска намеса в референдума за напускането на Великобритания на Европейския съюз (ЕС) през 2016 г., заяви старши директор на услугата пред британската парламентарна комисия, разследваща фалшивите новини, предава Ройтерс.

Британският комитет по дигиталните услуги, медиите, културата и спорта събира доказателства, като част от проучването си по темата.

Юнипър Даунс, глобален директор обществена политика на YouTube, коментира, че подразделението на Google не е открило „никакви доказателства за руска намеса в референдума за Brexit”.

Същевременно отношенията между Русия и Великобритания са доста обтегнати. Британският премиер Тереза Мей миналата година обвини Москва във военна агресия и заяви, че има доказателства за намесата на Русия в чужди избори.

Кремъл, който под ръководството на Владимир Путин възстанови част от световното си влияние, изгубено при рухването на Съветския съюз, отрече да се е намесвал в изборите на Запад. Страната заяви, че антируската истерия се пренася от САЩ към Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още