IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гледането на видео от мобилни устройства скача с по 200 часа годишно от 2012 г.

Услугите по заявка набират все по-голяма популярност сред потребителите, според нов доклад на Ericsson

14:37 | 08.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Средното време за гледане на видео съдържание на мобилни устройства  нараства с повече от 200 часа годишно от 2012 г. досега. Така общото време за гледане на видео и телевизия се увеличава с още 1,5 часа, посочва се в нов доклад на Ericsson ConsumerLab TV & Media.

Данните показват, че скокът в гледането на видео от мобилни устройства обаче се компенсира от намаляване на гледането на “фиксиран екран” - телевизор или настолен комютър, от 2,5 часа на седмица. Въпреки това апетитът към телевизията и видеото не отслабват, допълват от Ericsson.
 
От компанията посочват още, че времето, прекарано в гледане на телевизия и видео от мобилни устройства, на седмична база се увеличава с 85 на сто в периода 2010-2016 г., докато гледането на “фиксиран екран” е спаднало с 14% за същия период.

Същевременно потребителите по цял свят са “силно заинтересовани” от план за мобилнен пренос на данни, който да включва неограничен видео стрийминг. В САЩ например се наблюдава интересна тенденция - 20% от съдържанието, гледано на мобилни устройства, е платено и е за услуги като Netflix, Hulu и Amazon Prime.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още