IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво знаем до момента за новия iPhone?

Компанията вече тества редица прототипи, включително такива с извит екран, твърдят запознати източници

16:45 | 19.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Десет години след като Стив Джобс представи оригиналния iPhone пред събралата се в Сан Франциско публика, Apple планира своята най-широка линия смартфони до този момент, пише в свой анализ Bloomberg.

Компанията подготвя три нови устройства iPhone, които да представи тази есен, включително обновени версии на двата сегашни модела и нов ключов смартфон с нов изглед, твърдят запознати източници. За последното устройство Apple тества нови тип екран, извито стъкло, материал от неръждаема стомана и по-развити камери, допълват източниците. Тези, които с нетърпение очакват новия дизайн на iPhone, може би ще се наложи да почакат повече, защото ограничените доставки могат да означават, че устройството няма да е лесно достъпно до един или два месеца след обичайното представяне през септември.

IPhone е най-важният продукт, който носи две трети от продажбите на компанията. Освен това кара потребителите да купуват и други устройства на Apple, като iPad и Apple Watch, но и служи като портал към други доходоносни услуги, като App Store.

Новата линия на iPhone ще се появи в критичен момент. През миналата година Apple наруши своя цикъл за обновяване на устройствата, като предложи устройство със същата форма за трети пореден път и продажбите поеха надолу. Новият флагман на Samsung Electronics – Galaxy S8, пък беше приет добре, след като миналата година компанията се сблъска с проблеми с батериите на Note 7.

За премиум модела Apple тества екран, който покрива почти цялата предна част на устройството, твърдят източниците. Това води до създаването на екран, който е малко по-голям от iPhone 7 Plus, но като цяло размерът му ще е по-близо до този на iPhone 7. Освен това Apple има за цел да намали общия размер на телефона, като интегрира Home бутона в екрана чрез софтуер по подобен начин, както Samsung направи с Galaxy S8, коментират източниците.

По думите им новият iPhone ще използва OLED екран, който показва по-ясно цветовете, докато другите два смартфона ще продължат да ползват дисплеи с течни кристали и ще се предлагат със същия размер екрани (4,7 и 5,5 инча), също както миналогодишните iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Плановете на Apple за дизайна и функциите на iPhone все още са плаващи и могат да се променят.

За телефона с нов дизайн Apple е тествала вече няколко прототипа с партньори в производството от Азия, включително няколко версии, използващи извито стъкло и неръждаема стомана, твърди един от източниците.

Един от последните прототипи разполага със симетрично, леко извито стъкло в предната и задната част. Кривите са подобни по форма на тези от предната страна на iPhone 7. Новият OLED екран пък е плосък, докато покриващото стъкло се извива и продължава в стоманената рамка. На концептуално ниво дизайнът е подобен на iPhone 4 от 2010 г. По-ранният прототип е бил с по-тънка стоманена рамка, като извитото стъкло е било по-забележимо от двете страни.

Последна актуализация: 02:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още