IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето азиатски индекси записаха спадове

Японският Nikkei 225 се представи по-добре от останалите измерители с ръст от 0,64%

10:29 | 19.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето индекси на азиатските пазари записаха понижения във вторник, съобщи CNBC.

Японската технологична компания SoftBank отчете спад от около 10% в цената на акциите си, след като предния ден обяви, че ще придобие британския производител на чипове Arm Holdings за 32 млрд. долара.

Индексът Nikkei 225 се представи по-добре от останалите измерители в региона, като се повиши с 0,64%, маркирайки едномесечен връх. Акциите в Япония бяха насърчени от сравнително отслабналата йена и очакванията за нови монетарни стимули от страна на Японската централна банка. В понеделник пазарите в Япония бяха затворени заради национален празник.


source: tradingeconomics.com Главният изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон заяви, че решението за сделката не е било мотивирано от слабия паунд. Вместо това компанията се възползвала от промяната в парадигмата в сферата на интернета на нещата.

В Южна Корея Kospi се понижи с 0,39%, а хонконгският Hang Seng изтри 0,63% от стойността си. 

Понижения имаше и на китайските пазари, като Shanghai Composite записа спад от 0,71%, а по-малкият Shenzhen Composite се понижи с 0,54 на сто.

Австралийският ASX 200 изтри 0,34% от стойността си. Подиндексът на компаниите за основни ресурси беше под натиск. Фирмите в минното дело останаха във фокуса на инвеститорите, тъй като публикуват тримесечните си отчети.

Rio Tinto обяви, че вероятно ще постигне целта си за доставки на желязна руда от мините си в Австралия тази година, което говори за стабилно търсене от Китай въпреки опасенията за свръхкапацитета при производството на стомана.

Производството на Rio Tinto през второто тримесечие е с 8% повече от същия период миналата година и с 1% повече от предходния период. Акциите на компанията поевтиняха с близо 2%. Fortescue и BHP Billiton също отчетоха спадове от съответно 0,61% и 1,14%.

Акциите на Nintendo продължиха да поскъпват и във вторник се търгуваха с 14,72% ръст. На 6 юли компанията пусна играта Pokemon GO, която стана изключително популярна. Междувременно пазарната капитализация на концерна надмина тази на Sony. 

Доларовият индекс се повиши леко, като един долар се обменяше за 105,90 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още