IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решението на ЕЦБ натежа и на азиатските индекси

Големите новини от Япония са свързани с потенциалното сливане на бизнеса с персонални компютри на Toshiba, Fujitsu и Vaio

11:20 | 04.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Някои от азиатските индекси достигнаха най-ниските си нива от три седмици насам, след като решението на ЕЦБ да понижи лихвата по депозитите и да удължи плана за стимули поне до март 2017 г. разочарова пазарите и доведе до глобално разпродаване, съобщи CNBC.

Wall Street приключи сесията в четвъртък с понижения и при трите основни индекса.

Китайският основен измерител Shanghai Composite затвори с 1,66% понижение, като инвеститорите останаха предпазливи. Акциите на инвестиционните посредници поевтиняха с между 2,2 и 3,6%, а тези на големите банки – между 1,2 и 4%. Компаниите в сектора на недвижимите имоти също отчетоха спадове в цената на акциите си.

Хонконгският индекс Hang Seng се понижи с 0,8%.

Японският Nikkei 225 достигна триседмично дъно, като се понижи с 2,2%

Големите новини от Япония са свързани с потенциалното сливане на бизнеса с персонални компютри на Toshiba, Fujitsu и Vaio. Aкциите на Sony – собтвеник на Vaio - поевтиняха с 2,4%, тези на Toshiba – с 1%, а Fujitsu – с 2,33%.

Южнокорейският индекс Kospi продължи серията спадове и записа понижение от 1% до 1 964 пункта – най-ниското ниво от три седмици. Акциите на сините чипове се търгуваха на червено. Samsung Electronics отчете спад от 1,63% в цената на акциите си, производителят на стомана Posco – 1,16%, а Kepco – 2% понижение.

Австралийският индекс S&P ASX 200 затвори на триседмично дъно с понижение от 1,54%. Акциите на банките се търгуваха на червена територия – с понижения между 1,5 и 2,5%.

Акциите на Fortescue, Atlas Iron и Mount Gibson поевтиняха с между 1,2 и 5,2%.

Акциите на Rio Tinto и BHP Billiton поевтиняха съответно с 2,72% и 1,48%. На лондонската фондова борса и двете компании отчетоха голямо разпродаване заради решението на ЕЦБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още