IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Армеец” е първи в общото застраховане в края на юни 2015 г.

Застрахователното дружество заема позицията с 13,8% пазарен дял и премиен приход в размер на 105,9 млн. лв.

15:59 | 28.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
„Армеец” е първи в общото застраховане в края на юни 2015 г.

ЗАД „Армеец” заема първо място в класацията на общозастрахователния пазар в края на месец юни 2015 г. с дял от 13,8% и премиен приход в размер на 105,9 млн. лв., което представлява увеличение от 11% спрямо същия период на предходната година.

С най-голям дял в портфейла на компанията е автомобилното застраховане. „Армеец” е на първо място по застраховка „Каско на МПС” с приходи от над 56 млн. лв. и пазарен дял от 24%. Дружеството е неизменен лидер при доброволната автомобилна полица повече от четири години.

При задължителната „Гражданска отговорност на автомобилистите” „Армеец” генерира премиен приход от почти 30 млн. лв. и има пазарен дял от 10%. По този вид застраховка дружеството бележи ръст от 7% на годишна база.

ЗАД „Армеец” запазва първата си позиция и при застраховка „Помощ при пътуване“ с премиен приход за 1,9 млн. лв. и пазарен дял от 22%. При застраховка „Злополука“ премийният приход е в размер на близо 2,2 млн. лв., като расте с 9% спрямо същия период на 2014 г.

В края на юни 2015 г. дружеството реализира ръст на събраните приходи и по застраховки „Карго и отговорност на превозвача”, имуществено и морско застраховане, а най-сериозен е ръстът при застраховането на „Финансови рискове”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още