IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерският съвет одобри допълнителни разходи за близо 388 млн. лв.

Повече от половината от допълнителните пари са за персонал, а от тях около четири пети се насочват към МВР и Министерството на отбраната

13:17 | 09.12.15 г. 9
Автор - снимка
Създател
Министерският съвет одобри допълнителни разходи за близо 388 млн. лв.

Три седмици преди края на годината Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 387,8 млн. лв., малко над половината от които са за персонал. Това реши кабинетът на проведеното днес заседание с оглед приетата от Народното събрание актуализация на държавния бюджет за 2015 г.

Над 52% от общата сума, или до 202,03 млн лв., са предназначени за персонал.

Най-много допълнителни разходи се разпределят по бюджетите на Министерството на вътрешните работи – до 180 млн. лв., от които 120 млн. лв. са за персонал, и на Министерството на отбраната – до 57,2 млн. лв., от които 48 млн. лв. за персонал. На практика 83,2% от общите допълнителни разходи за персонал се насочват към тези две министерства.

Голяма сума за служителите получава и Министерството на правосъдието – до 19,2 млн. лв.

Към бюджетите на Министерството на земеделието и храните се пренасочват до 4 млн. лв. за персонал, за Националната служба за охрана са до 3,2 млн. лв., за Министерския съвет и Министерството на здравеопазването – по до 2 млн. лв., Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – до 1,4 млн. лв.

110,8 млн. лв. са допълнителните разходи, които може да направи Държавен фонд „Земеделие“, като до 80 млн. лв. от тях са за персонал.

Разходите по бюджета на Министерството на външните работи се увеличават със 7 млн. лв., от които 500 хил. лв. са за персонал. Министерството на туризма получава до 400 хил. лв. повече за персонал, омбудсманът – до 100 хил. лв. допълнителни разходи, а Държавната агенция „Технически операции“ ще има още до 500 хил. лв. за персонал.

С решенията си от днес МС одобрява и вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването. Без да се увеличава общият размер на утвърдените разходи в МВР се увеличават средствата за седем бюджетни програми, в т.ч. за противодействие на тежката и конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, за граничен контрол, охрана на държавната граница, регулиране и контрол на миграционния поток, става ясно още от решенията на правителството.

С вътрешнокомпенсираните промени по бюджета на Министерството на здравеопазването се осигуряват допълнително средства за промоция и превенция на незаразните болести, за политики в областта на диагностиката и лечението, вкл. по бюджетна програма „Спешна медицинска помощ“.

Кабинетът предоставя и допълнителни разходи и трансфери в размер до 84,2 млн. лв., разпределени по бюджетите на общините Велико Търново, Ново село, Кюстендил, Велинград, Нова Загора, Сливен, Ихтиман Стара Загора, Смолян и Хасково. Общо 10,8 млн. лв. от тях ще са за изграждане на инфраструктура със социално предназначение, водопроводна и пътна мрежа на територията на съответните общини.

По бюджета на съдебната власт от тези средства се трансферират до 26 млн. лв. за покриване очакваното неизпълнение на приходната му част за 2015 г., по бюджета на Министерството на отбраната отиват 20 млн. лв. за погасяване на просрочени задължения за Военно-медицинска академия, а по бюджета на МС се записват допълнителни 22,9 млн. лв. за текущи и капиталови разходи, в т. ч. за изплащане на извършени строителни работи от областите Хасково и Ямбол по изграждането на оградата по българо-турската граница и за ремонтно-възстановителни дейности на Мулдавския манастир „Св. Петка“, община Асеновград.

Освен това Медицинският университет в Плевен получава допълнителни 2,5 млн. лв. за довършителни работи на учебен корпус на Факултета по фармация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 10 rate down comment 0
pecan
преди 8 години
и по 10 лв за правосъдието в чест на оправдателната присъда на Христо Бисеров
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 0
pecan
преди 8 години
При 2 млн работещи в икономиката българи всеки трябва да плати по още 150 лв на година за силовите министерства . Да ни е честито емигрантите от България ще се увеличат . Разбира се нито един полицай или военен .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
какво харчат бе?! не направо си КРАДАТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
какво харчат бе?! не направо си КРАДАТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
Mito Karamitov
преди 8 години
Ясно ФАЛИРАКИСа идва - харчат като за последно:)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
Mito Karamitov
преди 8 години
Ясно ФАЛИРАКИСа идва - харчат като за последно:)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още