IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андрей Стойчев: Достигане на курс от 1,20 долара за евро не би било изненада

По думите на експерта е съвсем нормално да има натиск над долара

08:47 | 31.07.17 г. 3
Андрей Стойчев: Достигане на курс от 1,20 долара за евро не би било изненада

Вероятно ще има покачване на лихвите от страна на Фед през септември, а най-вероятно и пазарът го очаква, иначе движението в посока спад на долара щеше да бъде доста по-голямо. Това заяви Андрей Стойчев, член на Управителния съвет на DeltaStock, в предаването Invest/Or по Bloomberg TV Bulgaria, с водещ Радина Колева.

Стойчев коментира заседанието на Федералния резерв от 26 юли, когато централната банка на САЩ сигнализира, че скоро ще започне свиването на баланса си.  

По думите му предвид съмненията за ръста на инфлацията в САЩ е съвсем нормално да има натиск над долара. "Вижда се и в графиката евро/долар съвсем добре, че има 2,5-годишен връх на еврото спрямо долара. В момента сме в горната граница на рейнджа, който наблюдаваме през тези две години и половина – между 1,03 от началото на тази година до 1,17 долара за евро и едно достигане на 1,20 не би било кой знае колко голяма изненада", коментира още Стойчев.

"Това може да даде сигнали за излизане от въпросния рейндж и за друга посока, особено гледайки какви са намеренията на Европейската централна банка (ЕЦБ)", допълва той. 

Стойчев очаква покачване на лихвения процент през септември, въпреки че последните две години покачванията бяха през декември.

"И с оглед на промяната на реториката това няма да изненада пазарите. Смятам, че септември е удобен момент за покачване на лихвите с оглед на това, че доста други централни банки възнамеряват да предприемат подобни стъпки - ако не за покачване на лихвите, то поне за свиване на вкарването на ликвидност в икономиката, визирайки най-вече Европейската централна банка", допълва още той.

Целия разговор може да видите във видеото с първата част на предаването Invest/Or.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
la_lucky1
преди 6 години
Здравейте,Преди време купих долари на 1.08, но сега започнах да се притеснявам наблюдавайки събитията. Вашия коментар ми даде надежда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
popo323
преди 6 години
Защо си губите времето да четете глупостите на разни смешни " експерти "!Да не мислите ,че има подобни експерти , ако има те ще са милиардери , а не просто поредните български *** пишещи глупости за преживяване .Само до преди няколко месеца ви убеждаваха ,че паритет между еврото и долара е най вероятен , днес ще е левче долара , а утре може би и 50 стотинки .Никой нищо не може да предвиди , ако не е в състояние да го манипулира , а това са финансови акули с трилиони , които не пишат статии . Утре ще направят 5-6 атентата в Европа и еврото ще потъне , Гърция ще откаже реформите , еврото пак ще потъне , някой ще напише истината за Испания , Италия , Португалия , отчайващата им икономика и еврото бам , пак надолу .Въобще фактори хиляди , каквото искат големите манипулиращи финансови акули това се случва , "експертите" са просто смешниците на заплатка .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още