IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерският съвет одобри инвестицията на мебелната верига Jysk в Божурище

Компанията ще купи имот с площ 303 дка в икономическата зона край града

12:56 | 20.01.16 г. 1
Министерският съвет одобри инвестицията на мебелната верига Jysk в Божурище

Правителството е одобрило на днешното си заседание инвестицията на датската мебелна верига Jysk в икономическа зона София – Божурище, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Припомняме, че вчера „Национална компания индустриални зони” ЕАД и българското дружество на датската компания - „Юск Бул“ ЕООД, подписаха меморандум за изграждане на логистичен и дистрибуционен център в зоната.

Първоначалната инвестиция се предвижда да е в размер на 50 млн. евро, като се планира да бъде увеличена до 100 млн. евро. Срокът за реализация на инвестицията е 2016 – 2018 г., а минималният срок за поддържането й е 20 години.

Кабинетът днес е одобрил националната компания да продаде имот с площ от 303 дка на компанията.

От пресцентъра посочват, че компанията притежава 2 300 магазина в 41 страни по света, а годишният й оборот е около 2,9 млрд. евро.

Сделката за продажба на имота ще бъде осъществена по цена не по-ниска от пазарната стойност, определена от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България, посочват от правителствения пресцентър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 4
melon
преди 8 години
Невероятна инвестиция на поредния алъш-вериш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още