IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна получи имоти за модернизация на рибарското пристанище в Аспарухово

Общината ще кандидатства по програма „Рибарство“

12:51 | 04.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: община Варна</em></p>

Снимка: община Варна

Община Варна получава управлението върху четири държавни имота с обща площ 3,5 дка, разположени в район „Аспарухово“.

Терените са предмет на Споразумение между общината, Областна администрация – Варна и Българската академия на науките. С него е дадено съгласие общината да кандидатства с проект за модернизация на рибарското пристанище в местността „Карантината“ по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., съобщи пресцентърът на Министерския съвет. 

Имотите, които местната администрация получава, досега са стопанисвани от областния управител и от Агенция „Митници“, която ще бъде компенсирана с друг подходящ имот.

Правителството отне от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ правото на управление върху имот – публична държавна собственост. На терена от 7 дка в Пазарджик са построени пет сгради. Той е с отпаднала необходимост за университета. Имотът преминава в управление на областния управител на Пазарджик.

С друго решение от частна в публична държавна собственост е променен статутът на имоти, предоставени за управление на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“. Терените са с обща площ 613 кв. м и ще послужат за изграждане на местен парков офис на Парков участък – Троян, който ще бъде поддържан от дирекцията.

Правителството обяви част от имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост и разреши на Министерството на културата да предприеме стъпки за премахването му. Имотът е самостоятелен двуетажен обект в рамките на „Национален музеен комплекс – Юг“ (Квадрат 500).

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) получава 138 дка в Белослав. Имотът е разположен в района на Фериботен комплекс – Варна и досега е бил стопанисван от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Целта е да се подобри техническото състояние на съоръженията на Фериботния комплекс. В него са разположени сгради и технически съоръжения, които биха могли да функционират като работещ пристанищен терминал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още