IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради естакадата до Терминал 2 на Летище София затварят частично бул. "Брюксел"

Движението по бул. "Гоце Делчев" в столицата ще бъде пуснато в края на април

16:28 | 13.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От 18 април до 18 октомври ще бъде затворен участък от 400 метра по бул. "Брюксел" в София. Причината е строителството на естакадата към "Терминал 2" на Летище София, която се изгражда от Министерството на транспорта. Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев, който провери ремонта на ул. "Боряна" в "Овча купел", предава БТА.

Крусев съобщи, че предстои да бъдат изградени нови рампи за пътя към летището, тъй като по проект директното трасе на бул. "Брюксел", идвайки от естакадата, продължава към Терминал 2, а за Терминал 1 ще се слиза по локално платно на долно ниво. За да бъдат изградени максимално качествено рампите и самата естакада, която се излива монолитно и трябва да бъде изградено съответното скеле, трябва технологично време.

Затова ремонтът ще продължи толкова дълго, обясни Крусев. 

Ще бъде осигурено преминаване през временно изградено локално платно през западната страна на бул. "Брюксел". Въпреки това очакваме известни затруднения в движението, посочи зам.-кметът. Той апелира за придвижване гражданите да използват стария път за движение, автобус номер 84, както и метрото.

Днес приключва първият етап от ремонта от бул. "Монтевидео" до ул. "Народно хоро". На 18 април започва вторият етап на ремонта от ул. "Народно хоро" до ул. "Любляна". Стойността на реконструкцията на целия участък е 800 хил. лв. без ДДС. През тази година предстои да бъде ремонтиран и бул. "Монтевидео".

Предвидено е кръгово кръстовище, в горната част на ул. "Боряна", така че връзките да се осигуряват безконфликтно.

В края на април е насрочено последното дело за имот, който предстои да бъде отчужден. Общо над 25 имота бяха отчуждени на бул. "Монтевидео", тъй като освен ремонт на настилка, той ще бъде и разширен - ще има нови тротоари и отводняване. Стойността на ремонта на бул. "Монтевидео" е 8 млн. лв., изпълнителят е "Трейс".

Зам.-кметът съобщи още, че движението по бул. "Гоце Делчев" ще бъде пуснато в края на април. В момента се донареждат се последните метри паваж. Ще бъде пуснато движението по локалните платна от бул. "Гоце Делчев" с десен завой по бул. "Цар Борис Трети" и от "Цар Борис Трети" към "Красно село".

Движението по бул. "Патриарх Евтимий" ще бъде възстановено в края на май. То ще бъде пуснато по две ленти, а останалите две ще останат затворени за вход и изход за строителните машини във връзка с изграждането на метрото. Догодина цялостно ще бъде рехабилитиран бул. "Патриарх Евтиймии", каза Крусев.

Около 20 април ще бъде представен официално проектът за ремонт на бул. "Дондуков" и ще са ясни резултатите от анктетата за избраната от гражданите настилка по булеварда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още