IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обещаното от ГЕРБ и Патриотите увеличение на доходите е възможно при 5-6% растеж

При нормално развитие на общата конюнктура и обстановка според нея планираният ръст на БВП е осъществим, според финансист

09:50 | 14.04.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Планираният от ГЕРБ и Обединените патриоти растеж на доходите е възможно да бъде осъществен при постигане на икономически растеж от 5-6%. За това обаче няма достатъчно ресурси и възможности, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria финансистът проф. Христина Вучева.

Припомняме, че политическите формации заложиха в управленската си програма за мандата увеличение на минималната работна заплата до 650 лева, а на средната – до 1 500 лева, при ръст на БВП за четирите години от 120 млрд. лева.

„За 2016 г. при сравнително добри резултати постигнахме средно възнаграждение от 960-1 000 лв. Така че да очакваме, че след 3 години ще стане 1 500 лева, както обещават, е малко трудно, но не и невъзможно“, коментира Вучева.

При нормално развитие на общата конюнктура и обстановка според нея планираният ръст на БВП е осъществим.

Вижте целия разговор с Христина Вучева във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
v_tin
преди 7 години
За бойко не знам ама патриотите не знаят на кой свят се намират. Сега като влязоха в управлението за всеки патриот ще има държавна служба, а за баш патриотите министерски постове. А за баш-баш патриота валери симеонов нов хотел за да може да се грижи за войската по границата- и тези са записали че ще правят боеспособна армия- ами няма да стане докато военните спят по хотелите на кабелджията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
serafima
преди 7 години
Впечатлението ми е, че нито от ГЕРБ, нито патриотите, пък и другите си дават смека за икономическите усилия и промени, които трябва да направим, за да изпълнят обещаните популистки заявки. Задайте най-елементарни въпроси на Борисом и Валери Симеонов и ще разберете за какво говоря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 4
Иван Митев
преди 7 години
Все още ГЕРБ и партньори не зачитат, че при наличният вреден (за устойчивия обществен просперитет) модел за прилагане на парите икономическият растеж няма решаващо значение за устойчив обществен просперитет.В обстановка на допусканата държавна грешка, хората, колкото повече работят за постигане на икономически растеж, толкова по-силен потенциал за множество стопански кризи се развива и съпътстващите злини са по-болезнени.Същественото за спасение от актуални злини е въвеждане на полезен модел за прилагане на парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Иван Митев
преди 7 години
Все още ГЕРБ и партньори не зачитатПри наличното вреден (за устойчивия обществен просперитет) модел за прилагане на парите икономическият растеж няма решаващо значение за устойчив обществен просперитет. В обстановка на допусканата държавна грешка, хората, колкото повече работят за постигане на икономически растеж, толкова по-силен потенциал за множество стопански кризи се развива и съпътстващите злини са по-болезнени.Същественото за спасение от актуални злини е въвеждане на полезен модел за прилагане на парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още