IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия, Иран и Турция подкрепят примирието в Сирия

Въоръжените бунтовнически групи ще участват в следващия кръг от мирните преговори в Женева

22:39 | 24.01.17 г.
<p>
	Намирането на дългосрочно политическо решение на конфликта изглежда далечно и след срещата в Астана. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Намирането на дългосрочно политическо решение на конфликта изглежда далечно и след срещата в Астана. Снимка: Ройтерс

Русия, Иран и Турция са се споразумели да подкрепят крехкото примирие в Сирия, но намирането на дългосрочно политическо решение на конфликта изглежда далечно след двудневните преговори между сирийското правителство и бунтовниците, предаде Франс прес. 

Основните посредници на преговорите в Астана обявиха още през декември създаването на "тристранен механизъм за наблюдение и осигуряване на прилагането на примирието", съобщава БНР.

Москва, Техеран и Анкара са се договорили въоръжените бунтовнически групи да участват в следващия кръг от мирните преговори, насрочени през февруари в Женева под егидата на Организацията на обединените нации (ООН).

"Няма военно решение на сирийския конфликт. Той може да бъде решен само чрез политически процес", посочва се в заключителната декларация на срещата в Астана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още