IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция ще вдигне ограда по цялата граница със Сирия до пролетта на 2017 г.

Целта е да се спре нелегалната имиграция

20:50 | 29.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

До пролетта на следващата година Турция ще изгради ограда по протежение на цялата граница със Сирия. Това съобщава министърът на отбраната на страната Фикри Ишик, цитиран от Ройтерс.

“Искаме да затворим цялата граница със Сирия, която е общо 911 км. Това ще се случи до пролетта на 2017 г.”, коментира Ишик пред репортери в граничния град Каркамъш.

Целта е да се спре нелегалната имиграция на сирийци в Турция, която към момента подслонява около 3 млн. сирийски бежанци.

Междувременно боевете в Сирия стават все по-ожесточени, след като примирието, договорено между САЩ и Русия се провали. Москва и Вашингтон още не могат да се договорят как да се организират евентуални нови примирия. САЩ настояват за 7-дневни, а Русия – за максимум двудневни, защото в противен случай ще се позволи на терористичните групировки да се прегрупират, посочват от руското военно министерство.

Кремъл дава заявка за засилване на офанзивата, а Белият дом обмисля евентуална по-твърда реакция, допълва информационната агенция.

Най-ожесточените боеве са отново за град Алепо, който отдавна е център на бунтовниците срещу президента на Сирия Башар Асад. Смята се, че около 250 хил. души са блокирани в районите на най-ожесточените сблъсъци. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още