IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската банка Barclays с над двоен ръст на печалбата за първото тримесечие

Инвестиционното банкиране обаче не успява да се възползва от бума с търговията на облигации

10:56 | 28.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британската банка Barclays отчита над двоен ръст на печалбата за първото тримесечие на годината. Инвестиционното банкиране не е успяло да се възползва от бума с търговия на облигации, което повиши печалбата на конкурентите на кредитора от Wall Street, съобщава Ройтерс.

Barclays обяви, че печалбата преди данъците е в размер на 1,7 млрд. паунда спрямо 793 млн. паунда преди година. Средната оценка на анализаторите, анкетирани от банката, е за печалба от 1,46 млрд. паунда.

При инвестиционното банкиране печалбата от бизнеса на собствените пазари спада с 4% до 1,35 млрд. паунда. Макроикономическата печалба намалява с 14% заради по-слабото представяне на бизнеса в САЩ и влиянието от спирането на дейността със суровини, свързани с енергетиката.

Печалбата от търговията с акции също се понижава с 10% в резултат на по-ниските приходи от американските фондови деривати.

Конкурентите на Barclays на Wall Street отчитат ръст на приходите от търговия с облигации средно от 21% през първото тримесечие, след като инвеститорите коригираха портфейлите си спрямо повишаващите се лихвени проценти и изборите в Европа.

Цялостните резултати на Barclays се подкрепят от силното представяне на подразделението за кредитни карти и инвестиционното банкиране, което дава консултации по сливания и придобивания и отписвания на акции и дълг.

Британската банка отчете още повишаваща се печалба от 708 млн. паунда спрямо 651 млн. паунда преди година на бизнеса си във Великобритания. Кредиторът заяви, че ще отвори 1 000 нови позиции във Великобритания в оперативния сектор и технологиите, а през следващите три години ще бъдат разкрити още 1 000 работни места.

Това бе поредното тримесечие на силен напредък към приключване на преструктурирането на Barclays”, казва Джес Стейли в изявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още