IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Озбърн започва работа в инвестиционната компания BlackRock

Бившият британски финансов министър ще съветва компанията за европейската политика, икономиката на Китай и други тенденции

20:58 | 20.01.17 г.
<p>
	Джордж Осбърн. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Джордж Осбърн. Снимка: архив, Ройтерс

Бившият министър на финансите на Великобритания Джордж Озбърн е назначен за старши съветник в инвестиционния институт на компанията BlackRock, информират Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той започва работа на 1 февруари, уточнява компанията в съобщение.

Озбърн ще дава мнението си за европейската политика и мерки, за китайската икономическа реформа и тенденции като ниските лихви и продължителността на живот и как те се отразяват на пенсионното планиране.

Джордж Озбърн беше финансов министър на Великобритания в продължение на шест години, като управляваше свиването на държавните разходи в период на слаба инфлация и ниска безработица.

Той подкрепяше оставането на Великобритания в Европейския съюз (ЕС) и подаде оставка след референдума за членството в ЕС през миналата година, на който 52% от британците решиха страната им да излезе от блока, припомня АП.

Озбърн посочи днес, че се радва да подпомогне постигането на "по-добри резултати за пенсионерите и спестителите".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още