IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Туск свиква нов извънреден Европейски съвет по въпросите на миграцията

Той ще се състои на 12 ноември и ще даде оценка на изпълнението на приетите мерки за справяне с кризата

22:52 | 03.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Туск.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Доналд Туск. Снимка: архив Ройтерс

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че насрочва ново извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители от Европейския съюз (ЕС) по въпросите на миграцията за 12 ноември.

Основната цел на извънредната среща ще бъде да се даде оценка на изпълнението на приетите мерки за справяне с кризата. Предвижда се отчитане напредъка на преговорите с Турция по миграционните въпроси и оценка на дейностите по прилагането на квотите за разселване.

Освен това ще бъде разгледана и работата на “горещите точки” в Италия и Гърция. Сред темите в дневния ред попада и укрепването на сигурността по външните граници на ЕС.

Темата за миграцията ще залегне и в дневния ред на заседанието на европейските лидери през декември, посочва председателят на Европейския съвет.

От април досега се състояха общо пет заседания на държавните лидери в ЕС, посветени на миграцията. Едно от тях беше организирано от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още