IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на British Airways създава нискотарифна линия от Европа до САЩ

IAG ще започне да предлага нискотарифни междуконтинентални полети от юни чрез новия си бранд Level

17:16 | 17.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Собственикът на British Airways – IAG, ще започне да предлага нискотарифни междуконтинентални полети от юни чрез новия си бранд Level, който ще може да оперира над 30 самолета, съобщава Bloomberg.

Новото подразделение първоначално ще свързва Барселона с Лос Анджелис и Оукланд в Калифорния, аржентинската столица Буенос Айрес и Пунта Кана в Доминиканската република, като билетите ще бъдат на цени от 99 евро в посока. По-късно тя ще добави и други европейски бази и ще обслужва и Азия, каза IAG в петък.

Макар че Level ще започне с два самолета Airbus А300, оперирани от подразделението на IAG – Iberia, следващата година ще бъдат поръчани нови самолети, а брандът ще се превърне в отделна компания, каза главният изпълнителен директор на компанията Уили Уолш на медиен брифинг.

IAG следва ходовете на германската Lufthansa и Air France-KLM Group, които увеличават нискотарифните си полети на дълги разстояния. Ходът на големите европейски превозвачи е в отговор на офертата на Norwegian Air Shuttle, която оперира по-евтини трансатлантически полети от 2013 г. насам и планира да обслужва по-къси междуконтинентални маршрути за 65 долара на човек.

Новото подразделение се създава в Барселона, за да се възползва от връзките, осигурени от бюджетната авиолиния на къси разстояния Vueling, която е базирана там. Уолш каза, че наличието на трафик от не толкова големи дестинации е жизнено важен, за да проработи моделът, като подобряването на испанската производителност също е важен фактор.

Level ще има собствен имидж и ще предлага 293 места в икономична класа и 21 в бизнес класа. Най-евтините билети ще позволяват един кабинен багаж, като ще има допълнителни такси за чекиран багаж, храна и безжична интернет връзка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още