IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple преди отчета – за какво да внимаваме

Анализаторите ще следят данните за iPhone 6S, бизнеса в Китай и продажбите на Apple Watch като знак за иновационната мощ на концерна

11:15 | 27.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Три основни фактора ще следят анализаторите по-късно днес при публикуването на отчета за четвъртото фискално тримесечие на американския технологичен концерн Apple.

Единият от най-важните показатели ще са данните за продажбите на iPhone 6S и новата програма за актуализация на моделите iPhone, която ще е от решаващо значение за дългосрочната експанзия на Apple, пише Forbes. 

Oт друга страна, анализаторите ще проследят напредъка на компанията в Китай, където икономическият растеж се забавя, създавайки значителен натиск над цената на акциите на Apple.

И на трето място, специалистите ще наблюдават данните за Apple Watch, защото това ще е първото тримесечие, в което компанията ще представи конкретни данни за устройството, което вече има забележителни софтуерни актуализации и разширена наличност в търговската мрежа.

Forbes предвижда средна цена на акциите от 142 долара за акция, което би дало пазарна капитализация от над 800 млрд. долара. Тази цена е около 25% над сегашната пазарна цена. 

Четвъртото фискално тримесечие обикновено представлява преходно тримесечие за iPhone. Въпреки че Apple пусна на пазара най-новата версия на своите водещи телефони - iPhone 6S и 6S Plus към края на четвъртото тримесечие, продажбата на общо 13 млн. единици през уикенда при старта няма да даде пълната картина за влиянието на новите устройства върху приходите, тъй като те бяха достъпни само за около една седмица през тримесечието.

Какво се случва с iPhone?

Приходите все още до голяма степен ще са зависими от iPhone 6 и в по-малка степен от по-бюджетните устройства като iPhone 5C и 5S, чиито цени бяха намалени, за да насърчат продажбите и да намалят инвентара преди старта на продажбите на новите флагмани. Като цяло анализаторите очакват умерен последователен ръст в продажбите. На годишна база обаче се очаква значителен ръст.

Има някои специфични трендове, които ще се следят под лупа. Apple усъвършенства своята стратегия за iPhone с цел подобряване на брутните маржове, тъй като се очаква нарастване на обема. Така например компанията промени своята стратегия за обема на паметта на устройствата (16/64/128 GB) и това вероятно ще накара повече клиенти да купуват по-скъпите модели този път, като се имат предвид по-високата резолюция на камерата и на видео възможностите на новите устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 21:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още