IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата конзола на Nintendo потопи акциите ѝ

Инвеститорите не останаха очаровани от новия хардуерен продукт, който беше очакван отдавна

10:29 | 21.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на японската компания Nintendo поеха надолу, след като новата й конзола за игри Switch не успя да впечатли инвеститорите, пише Bloomberg.

Дългоочакваното устройство, което включва конзола, подобна на таблет, ще позволи на потребителите да играят у дома и навън. Тя беше представена чрез триминутно видео, което компанията пусна в четвъртък.

Базираната в Киото, Япония, Nintendo показа играчи, които използват новата система, за да играят вкъщи, но могат да вземат със себе си устройството, за да продължат да играят и извън дома.

"Това е разочароваща конзола“, коментира Амир Анварзадех, базиран в Сингапур ръководител на BGC Partners. “Тя не засилва преживяването от игрите при условие, че имате смартфон в джоба“, допълва той.

Nintendo показва няколко заглавия от своите основни франчайзи, включително Zelda, Super Mario, Mario Kart и една баскетболна игра. Компанията потвърди във видеото, че новата система, която в началото беше наричана NX, ще бъде пусната на пазара през март. Цената й не се разкрива.

Акциите на компанията изгубиха 5,2% от стойността си, изтривайки ръста от предната борсова сесия.

Смартфоните

Клипът се фокусира категорично върху младите хора, които са в края на 20-те и началото на 30-те си години. Това предполага отказ от мисията на Nintendo да прави игри за цялото семейство. Разликата е очевидна, когато се направи сравнение с видеото за представянето на Wii преди повече от десетилетие, което включваше баба и дядо, играещи с внуците си.

Компанията се опитва да навлезе в нишата между случайните смартфон потребители и по-сериозните играчи, които използват конзоли като PlayStation 4 на Sony, смята анализаторът на Niko Partners Даниел Ахмад.

„Те със сигурност са намерили мястото си на пазара и това е най-логичното нещо, което Nintendo може да направи“, коментира Ахмад, който се занимава анализи на индустрията с игри.

Новото устройство включва подобна на таблет джаджа с екран, която може да се ползва у дома и да се свързва с телевизор, но може да бъде взета и навън и да се играе чрез два мобилни контролера. През април президентът на Nintendo Тацуми Кимишима заяви, че играта „ще представи едно изцяло ново хардуерно и софтуерно преживяване взети заедно“.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още