IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ приоритетът на BlackBerry за годината - да печели от устройства

Подразделението на компанията за телефони се бори със спад на продажбите от няколко тримесечия

13:50 | 23.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Основният приоритет на BlackBerry за тази година е да направи своя бизнес с устройства печеливш, обяви главният изпълнителен директор на компанията Джон Чен, цитиран от Ройтерс. 

„Бизнесът с устройства трябва да стане печеливш, защото не искаме да управляваме бизнес, който ни дърпа към дъното“, коментира Чен по време на годишната среща на инвеститорите на компанията. „Трябва да постигнем това през тази година“.

Чен е казвал и преди, че решението за бъдещето на подразделението, което се бори с траен спад в продажбите през последните тримесечия, ще бъде взето до септември.

„Аз лично не вярвам, че телефоните ще бъдат бъдещето на всяка компания“, коментира още той.

BlackBerry някога беше лидер на пазара на смартфони, преди да бъде изместена от Apple и конкурентните устройства с Android. Сега компанията работи за препозиционирането си като доставчик на софтуер и услуги, фокусирани върху управлението на устройства за големи организации.

В презентацията си пред инвеститорите компанията заяви, че очаква пазарът за видовете софтуер, които тя разработва, да се разрасне до 17,6 млрд. долара до 2019 г. от 525 млн. долара през 2012 г., подпомогнат от няколко ключови области – медицината, автомобилната индустрия, финансовите и правните услуги.

Но някои от присъстващите на срещата са скептично настроени за способността на BlackBerry да изпълни стратегическия си план.

„Първото, което идва на ум, е, че това е малко вероятно“, заяви един от акционерите, пожелал анонимност. „Времето изтича“.

От своя страна Чен повтори, че BlackBerry иска приходите ѝ от софтуер да нараснат с 30% през тази фискална година, което по думите му ще е двойно по-голям темп на растеж от този на пазара.

BlackBerry ще обяви финансовите си резултати за първото тримесечие в четвъртък. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още