IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Западна Европа е най-развитият пазар на таблети в света

В три европейски страни повече от 60% от интернет потребителите имат таблет

21:00 | 16.09.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Най-развитият пазар на таблети в света е Западна Европа, показва ново проучване на eMarketer. Според него тези устройства са станали особено популярни, а броят на потребителите им в региона се е увеличил с 29,1% през 2014 г. През тази година се очаква проникването на таблетите сред интернет потребителите в целия регион да бъде средно 53,2%.

В три западноевропейски държави - Холандия, Норвегия и Великобритания - повече от 60% от интернет потребителите ще използват и таблет през 2015 г. EMarketer прогнозира, че Великобритания ще отчете най-голямо навлизане на таблети в света през тази година - 63,8%

Ръстът на броя на потребителите в региона ще се забави до 11,2% през 2015, посочват от компанията.

Спадът

В началото на 2015 г. по-голямата част от Западна Европа най-сетне изглеждаше сякаш излиза от болезнения икономически спад, който започна през 2008 г., но това възстановяване се оказа “крехко” според Международния валутен фонд (МВФ). Рисковете за европейската стабилност се повишиха рязко в началото на юли, когато гласоподавателите в Гърция категорично подкрепиха отказа на правителството да се съгласи с условията за получаване на новия спасителен план, предложен от кредиторите. Резултатът от гръцкия референдум доведе до несигурност в региона и до стрес на фондовите пазари по целия свят, пише eMarketer.

Въпреки че пътят на еврозоната към пълния икономически просперитет изглежда малко каменист, дигиталната трансформация на Западна Европа продължава. EMarketer оценява, че 307,5 млн. души от региона ще започнат да влизат в интернет най-малко веднъж месечно тази година, което е с 5,4 млн. повече от 2014 г.

Интернет потреблението

В няколко страни, включително Дания, Холандия, Норвегия и Швейцария, повече от 84% от населението ще започне да сърфира редовно в интернет, докато в целия регион ще са 73,6%, твърдят от eMarketer. Тъй като Западна Европа е едно от най-зрелите дигитални общества в света, годишният растеж на броя на интернет потребителите ще спадне под 2% през тази година и ще се свива още през целия прогнозен период.

По същия начин Западна Европа прегърна модерните мобилни устройства. Тя има втората по големина потребителска база на смартфони в света след Азиатско-тихоокеанския регион. Очаква се 218 млн. души в Западна Европа да използват модерни телефони редовно през тази година. За първи път повече от половината от цялото население на региона ще ползва смартфони. Освен това този пазар все още расте с двуцифрени стойности всяка година и ще го прави до 2017 г., прогнозира eMarketer.

Данните са от петото годишно издание на доклада на компанията, наречен Global Media Intelligence Report, създаден с помощта на Starcom Mediavest Group анализира скорошното развитие в Западна Европа. Той включва демографски данни и такива за медийното потребление в Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
deant
преди 8 години
Нищоправенето и дебилщината набира застрашителни размери в Старата дама - европа. Това сочат последните данни за продажбите на абсолютно неставащи за нещо полезно устройства - таблетите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още