IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

11 фирми искат да проектират участък от пътя София - Калотина

Отсечката от връзката със Северната скоростна тангента до с. Храбърско/с. Петърч ще е по изцяло ново трасе

18:29 | 04.09.15 г.
11 фирми искат да проектират участък от пътя София - Калотина

Общо 11 фирми искат да проектират и да упражняват авторски надзор при изграждането на участъка от пътя София – Калотина от връзката със Северната скоростна тангента до с. Храбърско/с. Петърч.

Днес Агенцията “Пътна инфраструктура” е отворила офертите на кандидатите по реда на постъпването им в деловодството на институцията.

Предложения са подали „Инжконсултпроект“ ООД, „Трафик Холдинг“ ЕООД, „Илия Бурда“ ЕООД, „Алве Консулт“ ЕООД, „Виа План“ ЕООД, „Трансконсулт 22“ ООД, „Пътпроект 2000“ ООД, „Пътпроект“ ЕООД, Консорциум „Мости“ с участници „Мости България“ ЕООД и „Мости Катовице“ Сп.зо.о – Полша, „Рутекс“ ООД и обединението „Ежис- ППМ“ ДЗЗД, в което участват „Ежис България“ ЕАД, „Ежис Интернасионал“ АД и „Проджект Планининг енд Мениджмънт“ ООД.

Пътната агенция обяви обществената поръчка в края на юли. Участъкът е с дължина от 16 км и се предвижда да е по изцяло ново трасе. Индикативната стойност на поръчката е 580 хил. лева.

Идейният проект е изработен за проектна скорост 110 км/ч и габарит 27 м с 4 ленти за движение и ленти за принудително спиране. Предвидено е и изграждането на пътен възел при Костинброд, който ще осъществява връзката с пътя през прохода Петрохан от София за Берковица.

Магистралата София-Калотина е сред приоритетните пътни проекти, за които обаче няма осигурено финансиране. Единият вариант е пътят да се изгражда със заем от Европейската инвестиционна банка по бъдещата програма “Европейски транзитни пътища” – продължение на “Транзитни пътища”.

Управляващите не са се отказали и от възможността отсечката да кандидатства за средства от новия механизъм на Европейския съюз (ЕС) за финансиране на инфраструктурни проекти "Свързана Европа".

За другия участък от пътя София-Калотина – от Храбърско до границата със Сърбия, Агенцията на два пъти стартира тръжна процедура за избор на изпълнител. Строителството на пътната отсечка с индикативна стойност 200 млн. лева беше заложено за финансиране от оперативната програма „Транспорт“. И двата търга обаче бяха прекратени, защото парите по програмата не стигнаха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още