IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България иска в дебата за ОСП да се обсъди обвързаната с производство подкрепа

Агроминистърът ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

16:15 | 05.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Съветът на Европейския съюз по земеделие и рибарство ще обсъди утре в Брюксел бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 година. Това се случва във връзка със започналата обществена консултация от ЕК за бъдещето на ОСП. 

В заседанието ще участва и българският министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков, съобщи пресцентърът на агроминистерството.

По искане от делегациите на България, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Финландия, Гърция, Италия, Полша, Румъния и Словения e включена точка за обвързаната с производството подкрепа.

Делегациите на България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва, Словакия и Словения ще представят информация, свързана с по-добро функциониране на веригата на предлагане на храни, адресиране на нелоялни търговски практики и подобряване на положението  на земеделските производители.

Делегациите на Унгария и Словакия ще информират за анализите за двойственото качество на хранителните продукти в рамките на общия пазар на ЕС.

***

Можете да се включите в организирания от Клуб Инвестор дебат Предизвикателствата пред земеделците през 2017 г. на 14 март 2017 г. от 13 ч. в бизнес център Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още