IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири нови болници са започнали дейност през 2015 г.

В София има едно ново лечебно заведение - по дентална и лицево-челюстна хирургия

15:47 | 06.01.16 г.
Четири нови болници са започнали дейност през 2015 г.

През миналата година четири нови болници са получили разрешение от здравното министерство за осъществяване на лечебна дейност, съобщават от ведомството.

Новите лечебни заведения са: МБАЛ „Света Параскева“ Плевен, СБПЛР Минерални бани - Полски Тръмбеш, СБР ''Айлин'', с. Минерални бани, и СБАЛ по дентална и лицево-челюстна хирургия – „Медикрон“.

Общо 27 болници на територията на цялата страна са получили разрешение за разкриване на нови структури (клиники/отделения), като тук не са включени четирите нови лечебни заведения. При 14 от 27-те болници има и разрешение за прекратяване на дейност или понижаване на ниво на компетентност. 

В София има едно ново лечебно заведение - СБАЛ по дентална и лицево-челюстна хирургия – „Медикрон“, а в други девет болници има нови структури (отделения/ клиники), за които е издадено разрешение за дейност.

През 2015 г. Министерството на здравеопазването е издало 76 разрешения за осъществяване на лечебна дейност на общо 66 лечебни заведения. Сред разрешенията са такива за „разкриване на нови болници“, за преустановяване на дейности, за повишаване и/или понижаване нива на компетентност, за преобразуване на дружеството, промяна на управлението, за клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура и други.

От Министерството на здравеопазването напомнят, че разрешенията за осъществяване на лечебна дейност на новите лечебни заведения, както и тези с нови дейности, не може да бъдат считани за безусловна гаранция за бъдещо финансиране от НЗОК.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още