IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК е приела почти 45 хил. заявления за гласуване в чужбина

Общо 19 хил. заявления идват от Турция, а 5 260 - от Великобритания

20:33 | 02.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Почти 45 хил. са приетите заявления за гласуване в чужбина на предстоящите предсрочни парламентарни избори, показват данните на Централната избирателна комисия (ЦИК). За сравнение, на президентските избори миналата година молбите бяха около 36 хил., предава БНР.

Само 1 807 са заявленията, подадени чрез дипломатическите и консулски представителства. Всички останали са получени по електронен път.

Гласоподавателите ще бъдат предварително записани в избирателните списъци с цел улеснение на изборния процес и ще подават само декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

Подадените заявления във Великобритания са 5 260, в Испания - 3 009, в Германия - 2 755, а в САЩ са близо 2 800. Общо 19 хил. заявления идват от Турция.

На 4 март Централната избирателна комисия ще приеме решение за броя на секциите, в които ще се гласува в чужбина, и къде ще бъдат разположени те.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още