IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евакуираха жители на град Николаево заради изтичане на газ

Синьото гориво е било складирано в държавно хранилище в района на жп гарата. Пробивът е открит и тръбата е затворена

08:15 | 17.08.16 г.
Евакуираха жители на град Николаево заради изтичане на газ

Жители на град Николаево в област Стара Загора са евакуирани заради изтичане на пропан-бутан, започнало в 3 часа през нощта, предаде БНР. Хора са настанени във физкултурната зала на Николаево.

Синьото гориво е било складирано в държавно хранилище в района на жп гарата. Пробивът е открит и тръбата е затворена, съобщи за „Хоризонт“ комисар Стоян Колев – началник на службата за „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Химически автомобили от Стара Загора и Пловдив извършат обхождане на обекта и на града, а специални екипи извършват замерване.

Няма пострадали, но опасността от взрив съществува, защото газът е по-тежък от въздуха и стои долу на земята, поясняват специалисти.

Към 6.45 часа тази сутрин изтичането на газ е преустановено, съобщиха по-късно днес от МВР. Към 7.30 часа е възстановено движението по пътната и жп мрежите, както и електроподаването. Предстои изясняване на причините за възникването на инцидента, допълват от МВР. 

*Новината е допълнена към 9:35 часа с информация от МВР

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още