IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ и Обединените патриоти се споразумяха за приоритетите в четири сектора

След поредния кръг преговори между двете партии позициите се сближават в сферата на сигурността, енергетиката, туризма и спорта

19:28 | 10.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

ГЕРБ и Обединените патриоти се разбраха за приоритетите в четири от секторите на бъдещето управление – сигурност, енергетика, туризъм и спорт.

Това стана ясно след поредния кръг преговори между двете формации днес. След тях зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че се надява още утре или поне до края на седмицата да има конкретни параметри на бъдещата власт, които ще бъдат обявени официално пред медиите.

И днес, както и при предишните разговори, не са обсъждани министерски постове, стана ясно след преговорите.

"Докато не приключим обсъждането на програмата с ГЕРБ, няма да коментираме постове в Министерския съвет", каза след срещата лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

И той потвърди, че има сближаване в позициите между двете формации. Симеонов обясни, че за енергетиката, туризма, сигурността и спорта е постигнато съгласие и приоритетите в тези сектори предстои да бъдат разписани.

Продължават преговорите по темите образование, социална политика, икономика и външна политика. Според Симеонов разговорите по тях не са започнали, но той каза, че те ще протекат конструктивно.

"Не сме дискутирали с Обединените патриоти кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар", каза Цветанов.

Той коментира отсъствието на лидера си Бойко Борисов от преговорите с думите, че той е в правото си да присъства на всяка една среща.

"Днес сутринта, когато идвахме насам, разговаряхме. Правили сме анализ на всичко, което сме говорили до настоящия момент. Повярвайте, че във всеки един момент той може да се появи и да бъде част от това, което правим в момента", каза Цветанов и допълни, че всеки от преговарящите има мандат от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Тези ще се разберат но някой друг път Когато започне разпределението на министри и други високоплатени и синекурни постове ще настане истинска война
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още